Kartun Pertama di Gila-Gila

Selamat Datang ke woren76.com … Galeri kartun online aku. Web ni aku setup kali kedua bila versi pertama crash bila aku update plugin. Dan yg bestnya aku tak sempat back up hahaha. Habis punoh semuanya.

Anyway, aku tetap teruskan. Kartun pertama yang aku upload adalah naskah pertama aku yang tersiar di majalah Gila-Gila. Original copy aku aku dah takder. Nasib baik aku sempat fotokopi dulu. Kartun ni aku buat masa umur 12 tahun, ya darjah 6. Lepas abis periksa UPSR aku nekad nak hantar kartun ke majalah.

Alhamdulillah akhirnya tersiar pada tahun 1990. Masa ni aku hantar beberapa kartun ke ruangan Senyum Pelajar…satu lepas masuk dan aku dibayar RM10.00 dari Creative Enterprise dan satu (1) Majalah Gila-Gila terbaru… Best kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*